top of page

Locul

Sera pentru Oameni și Plante. Evenimente în aer liber 

IMG_0571.JPG

Căsuța nordică

    O căsuță pe cât de simplă pe atât de frumoasă, decorată în stilul "japandi" (mix de stiluri între japonez și scandinav). Poate găzdui oaspeții pe parcursul evenimentului și  mai are un rol, acela de boutique maison: cu obiecte recondiționate sau găsite de mine cărora li se vor alătura și cele ale prietenilor noștri creatori de frumos: antreprenori, scriitori, designeri, handcrafteri.

 

#ulitadealandfriends 

casuta nordica - evenimente in curte
IMG_0558.JPG

Sera pentru oameni și plante

    Am adunat în ultimii ani zeci de mood boarduri și fotografii cu sere de prin toate colțurile lumii care să poată găzdui și oameni.  Din toate colțurile mai puțin de la noi, pentru că în România nu exista niciuna de acest fel. Mi-am spus că dacă la alții se poate, de ce nu s-ar putea și la noi. Am știut până la cele mai mici detalii, cum vreau să arate a noastră la final. Că o să aibă cărămidă recuperată nu nouă, un șemineu uriaș pentru zilele de iarnă, că va avea dimensiuni formate din cifre impare cu numerele mele preferate (7m/17m), 7 rânduri de cărămidă, 5 stâlpi laterali, că structura principală va fi din fier, nu din lemn. Metal, cărămidă arsă recuperată, lemn recuperat, piatră și plante. Elemente primordiale. Pentru că oamenii ar trebui să se adapteze la natură și nu invers, pentru că echilibrul poate veni din eliberarea de obiecte inutile, pentru că materialele unei construcții ar trebui să poarte amprenta trecerii timpului și a interacțiunii cu oamenii. 

    Sera pentru oameni și plante îmi doresc să aibă menirea de a conecta oamenii. Oameni conectați între ei și în același timp conectați la natură. Pentru că de cele mai multe ori înăuntrul îți poate limita perspectivele, sera a fost gândită ca un spațiu strâns legat de exterior. Un fel de spațiu intermediar, o lume care leagă lumile, o punte de legătură între înăuntru și afară. De fapt, visul de la care am pornit a fost ca înăuntru să te simți ca afară. Iar în locul acesta aproape magic, oamenii care vin să se simtă bine. Nunți, botezuri, zile de naștere, ateliere de tot felul (storytelling, diy, sculptură, apicultură, desen, grădinărit), lansări de produs, lansări de carte, retreat-uri și team building-uri de o zi, târguri arts & crafts. Și pe timp cu soare, și pe timp cu ploaie, fie vară, fie iarnă. :)

casuta cu prispa - ulita deal

Căsuța cu prispă

Simple is more.

Mai înainte de toate a fost satul. 
Nu considerăm că simplitatea și viața în natură sunt un trend, ba dimpotrivă, de aici a pornit totul. Trendul din ultimii ani este o regăsire. Prispa, livada, sera, traiul simplu, mirosul de iarbă proaspăt cosită sunt toate lucrurile pe care mulți dintre noi le cunoaștem atât de bine, din copilărie.

Ne reîntoarcem la ele sau le căutăm pentru că atunci, în trecut, ne-au făcut bine.

bottom of page